زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

عدم تحریف قرآن (کتاب)





کتاب عدم تحریف قرآن توسط آیت‌الله سید حسن طاهری خرم آبادی و به زبان فارسی نگاشته شده و نوشتاری است که در اثبات عدم تحریف قرآن کریم نگاشته شده است.


۱ - معرفی کتاب



افسانه تحریف قرآن کریم از دیرباز به دستاویزی برای طعن بر عقاید شیعه از سوی جاهلان و کج فهمان تبدیل گشته و در طول تاریخ پاره‌ای از فرقه‌ها با قرار دادن این افسانه عقاید شیعه را مورد هجوم قرار داده‌اند. در مقابل عالمان شیعه با دست مایه‌هایی قوی از قرآن، روایت و تاریخ و دیگر علوم عقلی و نقلی، به وظیفه مرزبانی از حریم عقاید ناب اسلامی برآمده و آثار عمیقی نگاشته‌اند. کتاب حاضر جلد دوم مجموعه‌ای است که در راستای دفاع از عقاید ناب اسلامی نگاشته شده است. نویسنده ابتدا به افترای تحریف قرآن به شیعه پرداخته و سپس به آیاتی از قرآن کریم در عدم تحریف قرآن استناد می‌جوید. پس از آن توهم عده‌ای از اخباری‌ها درباره وقوع تحریف در قرآن را یادآور شده و بدان پاسخ می‌گوید. در ادامه به شیوه‌های بحث درباره تحریف قرآن اشاره کرده و تهمت‌های برخی از علمای سنی را به شیعه یادآور می‌شود. در بخش دیگری از کتاب نویسنده به بررسی واژگانی «تحریف» پرداخته و واژه «تحریف» را در قرآن مورد بررسی قرار می‌دهد. بیان اعتقاد بزرگان شیعه به عدم تحریف، نگاهی به روایات تحریف و نقد و بررسی آنها، اقسام تحریف قرآن، بررسی تحریف قرآن از دیدگاه اهل سنت ، دلائل عدم تحریف قرآن و پاسخ برخی شبهات دراین باره، دلائل قائلین به تحریف و رد آنها مهمترین موضوعاتی است که در این اثر بدانها پرداخته شده است.

۲ - ساختار کتاب



کتاب مشتمل یادداشت کوتاهی از ناشر تحت عنوان «اشاره» و عناوین اصلی ذیل می‌باشد: «افترای تحریف قرآن به شیعه» که به موضوعاتی چون: عدم تحریف در قرآن، توهم عده‌ای از اخباریین ، شیوه‌های بحث درباره تحریف قرآن و... می‌پردازد.
[۱] عدم تحریف قرآن،طاهری خرم آبادی،ص۱۱-۱۲.
«بررسی واژگان تحریف» به معنای لغوی تحریف و انواع دلالت وضعی لفظ بر معنا و نیز بررسی واژه تحریف در قرآن اختصاص یافته است. «اعتقاد بزرگان شیعه به تحریف ناپذیری قرآن» به بیان دیدگاههای: شیخ صدوق ،شیخ مفید ،سید مرتضی ،شیخ طوسی ،علامه حلی ،محقق کرکی ،حر عاملی ،قاضی نور الله تستری و نیز علامه بلاغی ،علامه طباطبائی ، امام خمینی و آیت‌الله خویی درباره تحریف ناپذیری قرآن اختصاص یافته است. «نگاهی به روایات تحریف» در دو بخش: کتابهای شیعه و کتاب‌های اهل سنت تنظیم شده است.

۳ - اقسام تحریف قرآن



اقسام تحریف قرآن ،به بیان اقسام تحریف: ۱- تحریف در الفاظ ۲- تحریف در معانی، ۳- تحریف موضعی ۴- تحریف در زیاد کردن و ۵- تحریف در نقیصه می‌پردازد.

۴ - دلائل عدم تحریف قرآن



« تحریف قرآن از دیدگاه اهل تسنن »، « دلائل عدم تحریف قرآن » به بیان ادله‌ای از خود قرآن بر عدم تحریف چون: ۱- خداوند حافظ قرآن است ۲- در قرآن باطل راه ندارد و نیز قاعده لطف ، حدیث ثقلین ، احادیث نفی تحریف، متواتر بودن آیات قرآن، قرائت سوره کامل در نماز و... می‌پردازد.
«دلائل قائلین به تحریف» به موضوعاتی چون: روایات مصحف علی علیه‌السّلام و پاسخ به این روایات، اقسام روایات تحریف و پاسخ به هریک اختصاص یافته است. در پایان خلاصه‌ای از مطالب کتاب و کتابنامه آن ذکر شده است.

۵ - نسخه شناسی



نسخه حاضر برنامه به قلم آیت‌الله سید حسن طاهری خرم آبادی و به زبان فارسی نگاشته شده و در قطع رقعی با جلد شومیز در ۱۷۶ صفحه برای بار نخست در سال ۱۳۸۵ ش از سوی «موسسه بوستان کتاب» (مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم) منتشر شده است

۶ - پانویس


 
۱. عدم تحریف قرآن،طاهری خرم آبادی،ص۱۱-۱۲.


۷ - منبع


نرم افزار مشکات الانوار،مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : تحریف | کتاب شناسی | کتب علوم قرآن




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.